MENIU
  Home
  Managementul calitatii
  Managementul de mediu
  Calitatea si Proprietatea Industriala
  Protectia Proprietatii Industriale
CALITATEA SI PROTECTIA PROPRIETATII INDUSTRIALE –  NECESITATI ALE TUTUROR 
 
Protectia proprietatii industriale în România nu este obligatorie. Nici legea si nici altcineva nu obliga pe nimeni sa-si protejeze inventiile, marcile sau designul industrial, operatie care implica niste costuri, mai mici sau mai mari, functie de categoria de protectie solicitata si de cine o solicita. Trebuie retinut însa faptul ca un drept asupra unui titlu de protectie industriala se dobândeste si este protejat numai prin înregistrarea acestui titlu - brevet de inventie, certificat de înregistrare pentru marca, indicatie geografica si design industrial - la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) Bucuresti si ca acest drept este limitat în spatiu si timp.
 
Nu exista nici o alta forma legala prin care un titular al unui drept de proprietate industriala sa-si poata apara dreptul exclusiv pe care îl detine.
 
Contrafacerea exista, ea este un fenomen de amploare, dar împotriva ei putem si trebuie sa luptam. Chiar daca amenzile sunt nesemnificative, chiar daca procesele sunt lungi si costisitoare, ele ramân singura arma la dispozitia titularilor de a-si apara drepturile de proprietate industriala obtinute prin înregistrarea la OSIM.
 
Având un sistem de management al calitatii implementat si certificat conform standardelor familiei ISO 9000:2000 realizati în mod constant calitatea solicitata de client. Daca nu livrati calitatea solicitata de client, dvs. ca si producator/prestator veti avea pierderi financiare, rebuturi, reclamatii, iar clientii dvs vor fi nemultumiti. Realizând constant calitatea, veti cuceri noi piete de desfacere, clientii dvs vor fi tot mai multumiti de produsele/serviciile primite, vor deveni clienti fideli. Realizând constant calitatea, sunteti atractiv pe piata, iar tertii (concurenta) sunt tentati sa va contrafaca. Doar ceea ce este de calitate se contraface întrucât are deja piata de desfacere. Doar protejându-va obiectele de proprietate industriala puteti lupta împotriva contrafacerii!
 
Daca nu va protejati obiectele de proprietate industriala (inventii, marci, desene si modele industriale), tertii care va contrafac va vor ocupa o parte din piata dvs. fara a-i putea ataca în vreun fel, piata pe care v-ati câstigat-o greu, în timp, prin investitii mari în instruirea personalului, dotarea cu echipamente performante, marketing, publicitate, tinerea sub control a proceselor etc. Daca nu va protejati obiectele de proprietate industriala veti pierde atât dvs. (producator/prestator), cât si clientii dvs.: odata veti pierde întrucât veti împarti piata cu tertii, numarul clientilor dvs. va scade, o parte dintre acestia vor prefera produsele contrafacute ale tertilor, de regula mai ieftine; a doua oara veti pierde întrucât produsele contrafacute sunt mai slabe calitativ decât cele originale (o calitate egala sau superioara cu cea a produselor originale face ilogica contrafacerea), clientii dvs. vor fi înselati întrucât vor cumpara falsul crezând ca este original, iar în timp aceasta va va afecta reputatia, imaginea de pe piata ducând din nou la scaderea vânzarilor dvs.
 
Deci pentru a fi satisfacuti atât dvs. (producator/prestator), cât si clientii dvs., realizati în mod contant calitatea prin implementarea unui sistem de management al calitatii! Pentru a va putea bucura în exclusivitate de rezultatele investitiei dvs. în calitate, protejati-va obiectele de proprietate industriala.
 
  CONTACTATI-NE LA ORICE ORA!
 
NOI VA PUTEM SPRIJINI PENTRU A INTRA PE PIATA UNIUNII EUROPENE (PRIN CERTIFICAREA SISTEMELOR DE MANAGEMENT – CALITATE, MEDIU …)!
 
NOI VA PUTEM SPRIJINI PENTRU A VA PROTEJA AFACEREA (PRIN PROTEJAREA OBIECTELOR DE PROPRIETATE INDUSTRIALA – INVENTII, MARCI, DESIGN INDUSTRIAL)!
 
 
Specialistii nostrii sunt singurii din vestul tarii care va pot oferi simultan consultanta in cele doua domenii (consultanta sisteme de management si protectia proprietatii industriale)!!!
 
 
CONTACT
 
Adresa: Str. Ana Ipatescu nr 45, Timisoara
Tel./Fax: (+)40-(0)256-249.766
 
www.qualitarium.ro
E-mail:
qualitarium@qualitarium.ro
Persoana de contact:
Lucian TARABIC
      - Consultant managementul
        calitatii
     - Consilier in proprietate
        industrial (inventii, marci,
        design industrial)
Mobil: 0742-143718,
             0723-319154
Contactati-ne la orice oră!
Noi vă putem sprijini pentru a intra pe piata Uniunii Europene (prin certificarea sistemelor de management - calitate, mediu ...)!
Noi vă putem sprijini pentru a vă putea proteja afacerea (prin protejarea obiectelor de proprietate industrială - inventii, mărci, design industrial)!
Specialistii nostrii sunt singurii din vestul tarii care va pot oferi simultan consultanta in cele doua domenii (consultanta sisteme de management si protectia proprietatii industriale)!!!